Alte știri

Un tânăr din Criuleni a fost condamnat la 16 ani de închisoare după ce a violat o minoră și a încercat să-i dea foc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sentință în cazul tânărului în vârstă de 28 de ani din Criuleni care a violat și a încercat să-i dea foc unei adolescente de 14 ani, cu care era în concubinaj. Acesta a fost condamnat la 16 ani închisoare pentru viol și tentativă de omor.

Totul a avut loc la data de 26 iunie 2019, inculpatul în vârstă de 28 de ani a abuzat sexual adolescenta de 14 ani în casa acestuia dintr-o localitate din raionul Criuleni, minora fiind în concubinaj cu agresorul.

Potrivit Procuraturii, peste aproximativ patru luni, în urma unui conflict iscat între cei doi, pe motiv că fata vroia să-l părăsească, inculpatul a stropit-o cu benzină și a încercat să-i dea foc, însă aceasta a reușit să stingă chibritul și a fugit, alertând poliția. Ulterior, veniți la fața locului pentru a documenta cazul, polițiștii au fost agresați verbal, iar inculpatul a aruncat cu un topor în direcția acestora.

În cadrul urmăririi penale, inculpatul nu și-a recunoscut vinovăția, iar din momentul reținerii și până la pronunțarea verdictului, acesta s-a aflat în custodia statului. Totodată, potrivit procuraturii, tânărul nu este la prima abatere de la lege, fiind anterior de patru ori condamnat pentru furturi și o infracțiune sexuală.
În urma pronunțării sentinței, inculpatul a fost obligat să achite în contul statului cheltuielile de judecată în sumă de 4 520 lei, precum și un prejudiciu moral în beneficiul părții vătămate.
loading...

Comments are closed.