Social

Un tânăr din raionul Străşeni a fost condamnat pentru că şi-a maltratat propriul tată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin sentința Judecătoriei Străşeni, sediu Central din 28 iunie 2022, un bărbat a fost condamnat la închisoare pe un termen de 13 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracţiunii de violenţă în familie, manifestată prin maltratare, care a cauzat vătămarea gravă a integrității corporale sau a sănătății, soldată cu decesul victimei (art.201/1 alin. (4) din Codul penal).

Potrivit actului de acuzare, bărbatul vizat este învinuit că, în seara zilei de 04 aprilie 2019, în timp ce se afla în ograda gospodăriei din satul Micăuți raionul Strășeni, urmare a unui conflict verbal iscat între el și tatăl său, pe motiv că ultimul ar fi consumat băuturi alcoolice, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului după care, ridicând de jos o bucată de scândură, i-a mai aplicat câteva lovituri cu aceasta peste corp, în rezultatul cărui fapt, peste două zile, tatăl acestuia a decedat.

Precizăm că, bărbatul condamnat are vârsta de 33 ani, fiind originar din satul Micăuţi raionul Străşeni şi în cadrul procesului penal, acesta a pledat nevinovat.

Până la intrarea sentinţei în vigoare în privința persoanei condamnate a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligarea de a nu părăsi ţara.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumatănevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.