Un tânăr din Soroca a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Acesta ar fi încercat să-și omoare vecinii

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 28 iunie 2022, un tânăr în vârstă de 29 de ani, originar dintr-o localitate din raionul Soroca, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 12 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru tentativă de omor intenționat (art.art.27,145 alin. (2) din Codul penal) și violare de domiciliu (art. 179 alin.(2) din Codul penal).

Potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost acuzat că, în dimineața zilei de 06 februarie 2022, fiind în stare de ebrietate narcotică, din motive de gelozie, presupunând că concubina sa are relații amoroase cu doi vecini de ai săi, din blocul în care locuiau, în sectorul Ciocana al capitalei, a decis să îi omoare pe aceștia.

În acest scop, a pătruns ilegal în domiciliile acestora, unde le-a aplicat la ambii pe rând multiple lovituri cu cuțitul în diferite regiuni ale corpului. După care văzând că ambii sunt la podea, crezând că aceștia au decedat, a părăsit locul crimei. Ulterior, s-a reîntors în apartamentul său, unde intenționa să distrugă urmele crimei prin spălarea cuțitului cu care a comis atacul, însă a fost reținut de către colaboratorii de poliţie, care venise la chemarea vecinilor.

Prin urmare, având în vedere că celor două victime li s-a acordat asistenţă medicală de urgenţă, acestea nu au decedat, în schimb le-au fost cauzate leziuni corporale grave, care sunt periculoase pentru viaţa şi sănătatea persoanei.

Menționăm că, judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală(art. 364/1 din Codul de procedură penală) ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

La pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasare din contul inculpatului în beneficiul părților vătămate a sumei de 25 000 lei pentru fiecare, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii.

Măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței în vigoare.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share