Alte știri

Un tânăr din Ungheni și-a cumpărat un test PCR COVID-19 negativ, pentru a scăpa de autoizolare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un unghenean este cercetat penal pentru prezentarea testului PCR COVID-19 cu semne de falsificare. Acesta a recunoscut că testul a fost perfectat prin intermediari, contra cost. 

Ieri, 22 martie, în punctul de trecere a frontierei Criva polițiștii de frontieră au identificat în fluxul de călători un tânăr moldovean care revenea acasă din Ucraina. Pentru a nu fi plasat în autoizolare, bărbatul de 30 de ani a prezentat la controlul trecerii frontierei de stat testul PCR COVID-19 negativ. În timpul cercetării documentului în cauză, inspectorului de frontieră i-a părut straniu că persoana a ieșit din Republica Moldova pe data de 21 martie, pe când testul era efectut la Lvov (Ucraina) pe data de 20 martie. Astfel, verificările au fost extinse, iar ca rezultat testul s-a dovedit a fi falsificat.

Audiat, bărbatul a declarat că ar fi perfectat testul prin intermediari, iar pentru serviciile acestora ar fi oferit 200 de euro.

Ca urmare, actul a fost ridicat și transmis în adresa laboratorului de expertiză tehnico-juridică a IGPF. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Persoana documentată riscă o pedeapsă penală, conform art. 3351  Cod Penal al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.