Actual

Un taximetrist a fost reținut de către procurorii PCCOCS

Pinterest LinkedIn Tumblr
Bărbatul reținut pentru proxenetism de către procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii CCTP este din Chișinău, are vârsta de 35 de ani. În ceea ce-i privește pe cei doi deținuți care dirijau schema, aceștia au vârste de 22 și 26 de ani. Cei doi își ispășesc pedepsele pentru furt, precum și pentru tâlhărie și viol – primul deja de 2 ani (2,5 ani rămași până la eliberare) și respectiv de 7 ani (6 ani până la eliberare).

Bărbatul reținut este din Chișinău și are vârsta de 35 de ani. Cei doi deținuți au vârste de 22 și 26 de ani. Aceștia-și ispășesc pedepsele pentru furt, precum și pentru tâlhărie și viol – primul deja de 2 ani (2,5 ani rămași până la eliberare) și respectiv de 7 ani (6 ani până la eliberare).

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Cel reținut în drum spre aeroport lucra în calitate de taximetrist și a fost implicat de cei doi deținuți pentru interacționarea cu victimele racolate de ei pentru practicarea prostituției. Acesta a fost reținut chiar în momentul în care o transporta pe una din persoanele racolate pentru deplasarea ei ulterioară de la aeroport spre Antalya, Turcia.

Schema acestora de racolare a potențialelor prestatoare de servicii sexuale și organizare a transportării spre Turcia a fost pusă în aplicare începând cu luna decembrie 2022, la inițiativa deținutului condamnat la 13 ani pentru tâlhărie și viol, a cărui soră practica prostituția în Antalya, Turcia. Aceștia le contactau pe tinere prin intermediul rețelelor de socializare, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani.

Ulterior reținerii primului din cei trei, oamenii legii au descins cu percheziții și la cei doi deținuți, de unde au ridicat dispozitive de comunicare, agende și înscrisuri de ciornă. Ca urmare, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv pentru un termen de 20 de zile. Totodată, persoanelor care-și desfășurau activitatea ilegală din penitenciar, le-a fost atribuit statutul de bănuit, timp în care toți trei se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Investigațiile continuă, inclusiv în privința altor complici, care au acționat din Turcia.

loading...

Comments are closed.