Un teren de sport multifuncțional a fost inaugurat după reabilitare la liceul ”Alexandr Pușkin”

Un teren de sport multifuncțional, complet reabilitat, a fost inaugurat la Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”. Peste 1300 de elevi ai instituției vor avea acum oportunitatea de a practica fotbal, volei și baschet într-un cadru modern și bine echipat. „Dacă ne dorim ca copiii noștri să aibă rezultate performante în sport, trebuie să le oferim infrastructura necesară pentru antrenament ˮ, a declarat pentru IPN șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov.

În anul 2023 au fost reabilitate stadioanele de fotbal a șapte instituții de învățământ din capitală. Este vorba despre liceele „Universul”, „Alexandru Ioan Cuza”, „Olimpˮ, „Petru Zadnipruˮ, „George Meniuc”, „Dante Alighieriˮ și „Alexandr Pușkinˮ.

De asemenea, au fost construite cinci terenuri de minifotbal în curțile blocurilor locative, din strada Doina, 104/2, bulevardul Mircea cel Bătrân, 28, strada Alba Iulia, 93, strada Sarmizegetusa, 10 și Șoseaua Muncești, 326.

,,Este important să valorificăm spațiile care au fost neglijate zeci de ani. Intervențiile sunt diferite. Undeva amenajăm un teren de joacă sigur pentru cei mici, în unele zone am decis să construim terenuri de sport. E important ca locuitorii capitalei să beneficieze din plin de tot ce facem. Deoarece anume pentru aceasta muncimˮ, a declarat șeful DGLCA.

Investițiile sunt făcute din bugetul municipal.

Total
0
Shares
Total
0
Share