Un ucrainean și-a cumpărat „legalitatea” șederii pe teritoriul Republicii Moldova

În punctul de trecere a frontierei Tudora a fost depistat un cetățean străin care pentru a-și legaliza șederea în Republica Moldova și-a aplicat în pașaport ștampile falsificate. Polițiștii de frontieră i-au deconspirat fapta ilegală astăzi, 10 octombrie 2023.

Pe caz, la intrarea în Republica Moldova, direcția pietonală, s-a prezentat cetățeanul ucrainean. În cadrul controlului trecerii frontierei și verificării de specialitate a documentelor, s-a constatat că în pașaport sunt aplicate ștampile de intrare și ieșire din R. Moldova cu semne vădite de falsificare.

La audieri, persoana și-a recunoscut ilegalitatea comisă. Astfel, pentru prelungirea termenului de ședere în Republica Moldova ar fi apelat la niște intermediari, identificați pe rețelele de socializare, care contra sumei de 6000 USD i-au aplicat ștampile în document.

Pașaportul străinului a fost ridicat, iar persoana a solicitat azil pe teritoriu Republicii Moldova fiind transmisă, conform procedurilor legale, Inspectoratului General pentru Migrație.

Cercetările pe caz continuă, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share