Alte știri

Un veteran al armatei britanice, ucis de un șofer de TIR român care își verifica la volan o comandă pe Amazon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un fost sergent al armatei britanice a fost ucis într-un accident rutier, după ce un TIR a trecut pe culoarea roșie a semaforului pentru că șoferul român se uita la telefonul mobil și verifica o comandă pe Amazon, informează The Telegraph.

Veteranul Mark Byrne, în vârstă de 58 de ani, a murit la fața locului după ce mașina sa Toyota a fost spulberată de camionul condus de Florin Solomon, în vârstă de 29 de ani, în orașul Leigh din zona Manchester. Soția lui Byrne, Julie, în vârstă de 56 de ani, a fost rănită grav și a suferit o fractură de stern.

Instanța a aflat că Florin Solomon și-a accesat contul de Amazon pe parcursul călătoriei sale, inclusiv în timp ce se îndrepta spre intersecția de pe șoseaua A580.

Inițial, Solomon a spus poliției că a intrat în intersecție pe culoarea galbenă a semaforului și că victima i-a ieșit în cale.

Filmările de la locul faptei au arătat că semaforul era roșu pentru Solomon de cel puțin opt secunde înaintea coliziunii și că Mark Byrne conducea legal. Totodată, verificarea telefonului lui Solomon a arătat că acestea nu plasase o comandă pe Amazon când era oprit la o intersecție, așa cum susținuse.

Victimele șoferului român se întorceau acasă de la vizită la medic.

Florin Solomon a fost condamnat și încarcerat luni timp de patru ani și jumătate de închisoare, după ce a recunoscut că a condus într-un mod periculos, șofatul său ducând la moartea și rănirea unor oameni.

Sursa: Digi24.ro

loading...

Comments are closed.