Un viceprimar al Chișinăului pleacă la muncă în SUA, la Primăria din Houston

În perioada următoare, viceprimarul Chișinăului, Victor Chironda va lucra la primăria orașului Houston, Texas din SUA, în cadrul ”Community Solutions Program” – un program de dezvoltare profesională pentru lideri ai comunităților din întreaga lume, implementat de Departamentul de Stat al SUA și IREX.

Subdiviziunea în care va activa, The Mayor’s Office of Complete Communities pregătește și implementează proiecte și programe inovatoare care abordează nevoile orășenilor și îmbunătățesc accesul la servicii publice de calitate.

”Pe parcursul acestui stagiu, voi lucra la o serie de proiecte de dezvoltare urbană precum proiectarea unei linii de Bus Transit Rapid, îmbunătățirea a 54 de stații de transport public (inclusiv treceri de pietoni), proiectarea unui nou coridor pentru biciclete, renovarea unui cartier de locuințe (componenta de mobilitate și zone verzi), dar și la alte proiecte pe care le implementează Oficiul Comunități Complete al primăriei Houston.

Orașele americane se află în plin proces de tranziție de la dezvoltarea focusată pe automobile către mobilitatea durabilă, bazată pe transport public, ciclism urban și infrastructură pietonală. Scopul meu este să studiez din interior cum are loc acest proces de schimbare și cum am putea prelua și aplica aceste practici la Chișinău.

Îmi propun să vă țin la curent cu activitatea mea în SUA, să vă povestesc despre structurile și oamenii cu care interacționez și să decidem împreună ce practici și proiecte din Houston v-ar plăcea să le vedeți și la noi.

Urmăriți pagina mea de facebook și youtube, comentați și distribuiți postările, scrieți în privat dacă aveți întrebări sau sugestii”, a declarat Chironda.

Amintim că Victor Chironda a fost repus în funcția de viceprimar al Chișinăului, dar Ion Ceban refuză să execute decizia instanței de judecată.

May be an image of 4 people, people standing, airplane and outdoors

Total
0
Shares
Total
0
Share