Un youtuber de 24 de ani din Cipru a fost ales europarlamentar

În Cipru, influencerul Fidias Panayiotou, în vârstă de 24 de ani, care a candidat ca independent pentru a-și asigura un loc în Parlamentul European, este unul dintre cei șase revendicați de țara insulară, transmite Cyprus Mail. Cele două partide principale – Adunarea Democrată de centru-dreapta (DISY) și Partidul Progresist al Oamenilor Muncii (AKEL) – ar urma să primească între 22,6% și 25,4% fiecare, scrie Realitatea.md

Panayiotou a ieșit în mod neașteptat al treilea după partidele politice tradiționale, iar aproape fiecare al cincilea alegător care a participat la alegeri a votat pentru el. Acesta și-a depus candidatura pentru Parlamentul European în aprilie. Apoi a spus că scopul său nu este să fie ales, ci să motiveze tinerii să se angajeze în politică.

Panayiotou are aproximativ 2.6 milioane de abonați pe canalul său de YouTube. El a devenit popular când a anunțat o „misiune” de a-l îmbrățișa pe Elon Musk, fapt ce i-a reușit în cele din urmă.

Anul trecut, el a stârnit controverse încercând să călătorească gratuit în India și Japonia și cerșind bani în schimb.

Anunțându-și candidatura în ianuarie, bloggerul a recunoscut că nu are nicio idee despre politică sau despre Uniunea Europeană, dar a susținut că este gata să învețe pe parcurs.

„Nu am votat niciodată în viața mea, iar într-o seară mi-am spus că dacă nu votez niciodată și nu mă interesez, aceiași tocilari vor fi mereu la putere și mi-am spus: Ajunge!”, a explicat bloggerul.

Reamintim că în total, la alegerile europarlamentare urmează să fie aleși 720 de deputați în Parlamentul UE, din toate țările membre ale UE. Germania va avea 96 de eurodeputați, Franţa – 81, Italia – 76, Spania – 61, Polonia – 53, România – 33, Olanda – 31, Belgia – 22, Grecia, Cehia, Suedia, Portugalia şi Ungaria – câte 21, Austria – 20, Bulgaria – 17, Danemarca, Finlanda şi Slovacia – câte 15, Irlanda – 14, Croaţia – 12, Lituania – 11, Slovenia şi Letonia câte – 9, Estonia – 7, Cipru, Luxemburg şi Malta – câte 6.

Total
0
Shares
Total
0
Share