Alte știri

Una dintre cele mai afectate țări de pandemie a interzis vânzarea de alcool până pe 15 ianuarie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vânzarea de alcool a fost interzisă cel puțin până pe 15 ianuarie, pe tot teritoriul Africii de Sud, a anunțat președintele Cyril Ramaphosa. Autoritățile au impus mai multe restricții după ce țara a trecut de un milion de cazuri de coronavirus. 

Vânzarea alcoolului este interzisă și purtarea măştii devine obligatorie în toate spațiile publice. Și interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost, de asemenea, extinsă, începând la orele 21 în loc de 23, până la orele 6 dimineaţa. În timpul nopţii, „nimeni nu va fi autorizat să fie în afara casei, cu excepţia personalului din domeniul sănătăţii”, a precizat Cyril Ramaphosa, într-un discurs la televiziune, informează AFP, citată de Agerpres.

Interzicerea vânzării alcoolului, cel puţin până la 15 ianuarie, are drept scop reducerea numărul internărilor în spital legate de accidente rutiere sau violenţă domestică, mai ales familiale, generate de consumul în exces. Unitățile medicale funcționează deja la capacitate maximă în toată țara, mai scrie sursa citată.

Barurile şi restaurantele nu vor fi închise complet, preşedintele sud-african insistând asupra necesităţii de a apăra pe cât posibil o economie deja fragilizată în cursul primului val. Acestea vor trebui să îşi scurteze programul de lucru, clienţii şi personalul fiind obligaţi să plece la orele 20, pentru a respecta noua interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii.

„Am coborât garda, iar acum plătit preţul pentru asta”, a declarat el, menţionând sărbătorile de sfârşit de an şcolar (este vară în Africa de Sud), petrecerile în familie de Crăciun, concerte şi slujbele religioase, toate considerate evenimente „super-contaminante”.

Timp de 14 zile, toate adunările numeroase, în interior, ca şi în aer liber, sunt interzise, cu excepţia înmormântărilor limitate la 50 de persoane şi câtorva excepţii care vor fi detaliate mai târziu, a mai anunţat el.

Recent, Africa de Sud a devenit prima ţară de pe continentul african care a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus.

loading...

Comments are closed.