Politic

Unchiul uneia din victimele maniacului de la Caracal vrea să candideze la alegerile prezidențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Joi seară, Alexandru Cumpănașu a făcut două live-uri pe Facebook în care a vorbit despre candidatura sa la alegerile prezidențiale din noiembrie. Cumpănașu ”le cere sfatul” celor care îl urmăresc și îi întreabă dacă ei cred că ar putea să strângă cele 200.000 de semnături necesare pentru înscrierea în cursă.

Ulterior, Cumpănașu le dictează adresa sa de e-mail, le spune urmăritorilor să îi trimită datele de contact și îi îndeamnă să completeze tabelul pe care îl va posta pe Facebook zilele următoare dacă vor ”să intre în cursă împreună”, transmite g4media.ro

De asemenea, Cumpănașu își întreabă publicul dacă există doritori care vor să îl ajute în diferite județe pentru ca spre finalul live-ului să-și nuanțeze declarația și să spună că, de fapt, va lua o decizie fermă după ce va vedea câte semnături reușește să strângă în câteva zile:

Putem să strângem cele 200.000 de semnături sau nu? Dacă puteți și vreți să le strângeți eu trebuie să fiu ajutat în acest demers. Voi pune pe Facebook un tabel pe care trebuie să îl completăm. Am nevoie de la dumneavoastră să îmi trimiteți pe adresa mea de e-mail, datele dumneavoastră de contact. Dacă voi constata că poporul român și cei care îmi scriu trec de la faza pasivă și îmi vor spune nu mai vrem clanuri și vrem să fie ras din temelii, atunci mă voi convinge din aceste contacte, din mesaje. Astăzi e imposibil ceea ce propun eu și dumneavoastră, dar poate reușim să facem acest imposibil, să intrăm într-o cursă împreună. Cum putem să strângem aceste semnături? Eu n-am două partide în spate și spun că sunt independent. Eu sunt singur. Poate că vor veni oameni din sindicate, patronate, eu nu voi cere niciun coleg din Coaliție să vină lângă mine, ba chiar mă voi suspenda în perioada campaniei electorale (…) Dacă vreți să vă ocupați într-un județ, vă trimit tabelele și vedem în câteva zile câte semnături putem strânge. Suntem mai curajoși și mai puternici decât partidele? Vreau să vă mulțumesc tuturor indiferent de rezultat și de decizie, dacă voi candida sau nu”, spune Cumpănașu în înregistrarea video.

Cumpănașu este unchiul Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani din Caracal care a dispărut în urmă cu mai bine de o lună și despre care Gheorghe Dincă susține că a ucis-o. Alexandru Cumpănașu este un personaj controversat din spațiul public, fondatorul Coaliției pentru Modernizarea României care a obținut mai multe contracte de la instituțiile statului.

loading...

Comments are closed.