Externe

Unde a dispărut Serghei Șoigu? Ministrul rus al Apărării s-a făcut nevăzut de aproape două săptămâni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu a mai fost văzut în spațiul public de pe 11 martie. Acest fapt a fost observat de jurnalistul Mediazona, publicație declarată de Kremlin drept „agent străin”, Dmitrii Tresheanin, informează Realitatea.md

Ulterior, publicația rusă Agenstvo a încercat să dezvăluie misterul și a realizat o retrospectivă a evenimentelor la care a participat oficialul. Ultima dată Șoigu a apărut în vizorul presei pe 11 martie, când a avut o întrevedere cu omologul său turc. În aceeași zi el a vizitat un spital militar și a înmânat distincții celor care au participat la luptele din Ucraina.

Pe 18 martie site-ul Kremlinului informa că ministrul apărării a participat la o ședință cu liderul de la Kremlin și membrii Consiliului de Securitate, însă nu există imagini sau înregistrări video, transmite serviciul rus al BBC. În aceeași zi Pervîi Canal a difuzat un reportaj în care Șoigu decorează militarii ruși, însă imaginile erau identice cu secvențele înregistrate pe 11 martie.

Până la dispariția lui Șoigu, informații despre evenimentele la care participa acesta erau publicat odată la câteva zile. Ulterior, însă, au dispărut și comunicatele despre Valerii Gherasimov, șeful Statului Major al Forțelor Militare Ruse și primul locțiitor al ministrului Apărării.

Potrivit canalului de Telegram Agenstvo, în anturajul lui Șoigu se discută că acesta ar fi bolnav și ar avea probleme cardiace. Ministerul rus al Apărării și secretarul de presă al Kremlinului, Dmitrii Peskov, au evitat să răspundă la solicitările în care erau rugați să comenteze informațiile.

loading...

Comments are closed.