Unde și când vă puteți lua rămas bun de la Nicolae Bulat, pârcălabul născut Cureșnița, Soroca

Sicriul cu corpul neînsuflețit al regretatului Nicolae Bulat va fi expus luni seara la Biserica de lemn “Sfinții Martiri Brâncoveni” – Soroca. Cei care doresc să-și ea rămas bun sunt așteptați la Priveghi, scrie publika.md

Într-o postare pe Facebook, fostul deputat, Alexandru Cimbriciuc, a mai anunțat că ceremonia funerară va avea loc în fața Cetății Soroca, marți, la ora 11.00. Nicolae Bulat va fi înmormântat la Soroca cu Onor Militar.

Amintim că directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, supranumit şi “gardianul” cetății Soroca, Nicolae Bulat s-a stins din viaţă pe patul de spital din Iaşi, după ce a luptat cu o maladie gravă.

Nicolae Bulat s-a născut pe 10 februarie 1952 în satul Cureșnița, raionul Soroca. El a fost profesor, muzeograf, istoric și scriitor. De mai mulți ani deţinea funcţia de director al Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca.

Nicolae Bulat este supranumit „gardianul” Cetății Soroca, unde a lucrat mai bine de 30 de ani, fiind considerat și unul dintre cei mai buni ghizi din ţara noastră. Istoricul a avut o contribuţie imensă la desfăşurarea primei etape de restaurare a cetăţii Soroca.

Nicole Bulat a fost decorat cu “Ordinului Republicii” și “Steaua României” în grad de Ofițer. În 2021, el a fost decorat de președintele României cu medalia aniversară “Centenarul Marii Uniri”.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share