Cabinetul de ministru a decis prelungirea perioadei de tranziție privind funcționarea instituțiilor de învățământ superior de stat în condițiile de autonomie financiară, ceea ce înseamnă că unele universități de stat rămân abonate la banii ministerelor și în acest an universitar, transmite Telegraph.md

Potrivit Hotărârii de Guvern din 3 februarie 2020, aprobată în cadrul unei ședințe matinale, se prelungește, până la 1 iulie 2020, perioada de tranziție la modul de funcționare a instituțiilor de învățământ superior de stat în condiții de autonomie financiară prevăzute în Hotărârea Guvernului nr.983/2012 cu privire la modul de finanțare a instituțiilor de învățământ superior de stat în condiții de autonomie financiară.

Ministerele de resort vor distribui alocațiile instituțiilor de învățământ superior din subordine pentru prestarea serviciilor educaționale în condițiile pct. 2 din Hotărârea Guvernului nr.983/2012 cu privire la modul de finanțare a instituțiilor de învățământ superior de stat în condiții de autonomie financiară.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în comun cu Ministerul Finanțelor, va elabora și va prezenta Guvernului pentru aprobare metodologia de finanțare în bază de cost per student în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Totodată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va organiza, în perioada următoare, o ședință de lucru, cu participarea Prim-ministrului și a tuturor entităților vizate, pentru discutarea proiectului metodologiei de finanțare în bază de cost per student.

loading...

Comments are closed.