Alte știri

Ungaria a donat ţării noastre echipament medical în valoare de 1,4 milioane de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republicii Moldova a recepţionat măști de protecție, halate biodegradabile și un lot de 20 de ventilatoare, în valoare de 1,4 milioane euro. Ajutorul a fost oferit prin intermediul fondului NATO ca răspuns la pandemie. 

Donaţia a fost făcută în cadrul vizitei la Chişinău a ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, scrie publika.md

„Pentru noi este foarte important că în aceste momente grele pentru întreaga omenire simţim solidaritatea partenerilor noştri”, a spus ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu  Popescu.

„Statele au datoria să-şi apere cetăţenii în cel de-al patrulea val al pandemiei. Datoria statelor noastre este să ajutăm pe cei infectați și ajunși în situații dificile. Nu a fost ușor să procurăm materialele când oferta era mică, iar cererea prea mare. La cererea secretarului general al NATO am venit cu o donație de 20 de aparate de ventilare pentru ca Republica Moldova să poată lupta contra pandemiei”, a declarat Peter Szijjarto.

 

loading...

Comments are closed.