Alte știri

UNICEF a oferit 295 de camere web pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru a crea un mediu cât mai apropiat celui din sălile de clasă, în desfășurarea procesului educațional online, UNICEF a donat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării 295 de camere video pentru dotarea sălilor de clasă din cadrul instituțiilor de învățământ general din țară. Camerele web urmează a fi utilizate de cadrele didactice în asigurarea procesului de predare a conținuturilor educaționale în format online.

Dintre cele 295 de camere web, 292 vor fi repartizate instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal, iar 3 camere web vor fi transmise Centrului Republican de Asistenţă Psihopedagogică.

„În primăvară anului 2020, odată cu trecerea bruscă la predarea la distanță ca răspuns la pandemia de coronavirus, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și-a stabilit drept prioritate asigurarea sistemului educațional cu tehnică și dispozitive TIC necesare, premisă necesară asigurării accesului la educație elevilor. În acest proces am avut suportul partenerilor precum UNICEF- un partener de încredere, care susține sistemul educațional din țara noastră. Grație acestor camere web donate de UNICEF ne propunem să aducem clasa virtuală la un standard cât mai apropiat de cel real,” a afirmat ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa.

„Într-o sală de clasă virtuală sunt copii reali care au nevoie de o conexiune reală cu profesorul lor. Elevii din programele online au performanțe mai bune când se pot vedea și pot comunica între ei în timpul orelor, iar pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, și cei cu disabilități sensoriale, cum sunt copiii hipoacuzici, este deosebit de important acest lucru, pentru că ei citesc de pe buze,” a adăugat Maha Damaj.

Echipamentul TIC va fi repartizat organelor locale de specialitate în domeniul învățământului proporțional numărului de instituții din teritoriul administrat. Camerele web sunt mobile, ușor de utilizat, cu un unghi larg de acțiune. Camerele web vor permite cadrului didactic să încadreze toți elevii în același timp, utilizând tabla și alte resurse din clasă, apropiind procesul cât mai mult de cel real.

„Exprimăm gratitudine UNICEF-ului și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru aceste camere web care sunt de un real folos pentru cadrele didactice, care vor desfășura procesul educațional online. Cu siguranță, procesul de predare-învățare va deveni mai interactiv atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice,” a menționat șeful Direcției Educație Ungheni, Iulia Pancu.

loading...

Comments are closed.