Unii moldoveni vor primi notificări cu privire la expirarea pașaportului sau a buletinului de identitate. Detalii

Începând cu 15 ianuarie 2024, cetățenii Republicii Moldova care dețin semnătură electronică și sunt înregistrați la serviciul guvernamental de notificare electronică MNotify (mnotify.gov.md), vor primi notificări prealabile privind expirarea termenului de valabilitate al pașaportului și al buletinului de identitate.

Preavizarea cetățenilor se va face cu 60 și 30 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a documentelor. Cea de-a treia avizare se va face la data expirării sau a anulării pașaportului sau buletinului de identitate din alte motive. Serviciul MNotify este prestat cu titlu gratuit.

“Încurajăm cetățenii Republicii Moldova să-și perfecteze semnături electronice. În prezent, semnătura electronică poate fi obținută la Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică și la operatorii de telefonie mobilă”, este îndemnul ASP.

MNotify este serviciul guvernamental de notificare electronică ce permite prestatorilor de servicii publice expedierea notificărilor către utilizatori în vederea înștiințării acestora despre evenimentele produse în legătură cu prestarea serviciilor sau altor evenimente relevante destinatarilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share