Social

Unii refugiați din Ucraina vor primi câte 1500 de lei pentru a-şi putea asigura temporar securitatea alimentară şi igienică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 350 de familii refugiate din Ucraina vor beneficia, parcursul a trei luni consecutive, de carduri în valoare de 1 500 de lei pentru a-şi putea asigura temporar securitatea alimentară şi igienică, scrie trm.md

Cardurile vor fi acordate celor mai vulnerabile familii de refugiaţi ucraineni precum femeilor însărcinate şi singure, familiilor cu doi sau mai mulţi copii, persoanelor cu dizabilităţi sau afecţiuni cronice şi persoanelor în etate, găzduite în Criuleni, Călăraşi, Comrat, Ceadâr-Lunga şi Vulcăneşti.

„Vom distribui cardurile către circa 350 de familii refugiate. Ele vor permite ucrainenilor aflaţi în refugiu să achiziţioneze o gamă largă de produse igienice şi alimentare de bază, cu excepţia alcoolului şi produselor de tutun”, a explicat Anastasia Vasiliev, coordonatoarea proiectului.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Asigurarea securităţii alimentare şi igienice pentru refugiaţii vulnerabili din Ucraina”, implementat de Caritas Cehia cu suportul Caritas Luxembourg.

loading...

Comments are closed.