Externe

Uniunea Europeană ameninţă cu contramăsuri, după anunţul SUA privind tarifele la importurile de oţel şi aluminiu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, azi, 2 martie, că Uniunea Europeană va lua contramăsuri, ca reacţie la anunţul SUA cu privire la suplimetarea tarifelor la importurile de oţel şi aluminiu, relatea martieză Politico.eu.

”Vom înainta, în următoarele zile, către Organizaţia Mondială a Comerţului propuneri pentru contramăsuri la adresa SUA. În loc să furnizeze o soluţie, această decizie a Washingtonului va agrava problemele. Uniunea Europeană va reacţiona ferm pentru a-şi apăra interesele”, a declarat Juncker.

Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru Comerţ, a avertizat că această măsură a SUA va avea un impact negativ asupra relaţiilor transatrantice şi asupra pieţelor globale.

”Comisia Europeană va monitoriza pieţele şi, dacă va fi necesar, vom propune Organizaţiei Mondiale a Comerţului măsuri pentru a proteja stabilitatea pieţelor europene”, a declarat Malmstrom.

sua ue comert 2018, tarifele la importurile de oţel şi aluminiuStatele Unite ale Americii vor impune începând de săptămâna viitoare tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, a anunţat joi seară preşedintele Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Deocamdată, nu este clar dacă aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de oţel şi aluminiu ori doar la cele din anumite ţări.

loading...

Comments are closed.