Alte știri

Uniunea Europeană ar putea să introducă TAXE pentru toate autostrăzile sale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Germania intenționează să propună introducerea unei taxe pentru circulația pe autostrăzi în toate statele din Uniunea Europeană ca măsură de protecție a mediului înconjurător, transmite Telegraph.md, cu referire la Automarket.ro

Germania a preluat președinția Uniunii Europene pentru 6 luni începând din 1 iulie, iar cea mai mare economie a Bătrânului Continent pregătește deja o serie de propuneri majore, potrivit unui document obținut de agenția de presă Reuters.

Astfel, Germania va propune introducerea unei taxe pentru circulația pe autostrăzi în toate statele Uniunii Europene, iar aceasta ar urma să fie implementată gradual pe parcursul unei perioade de 8 ani.

Principala justificare pentru o astfel de taxă este protejarea mediului înconjurător. Propunerea a fost făcută de Ministerul Transporturilor din Germania, însă agenția Reuters afirmă că mai mulți miniștri din Guvernul german se opun unei astfel de măsuri.

În prezent există numeroase state europene care percep taxe pentru utilizarea autostrăzilor, iar printre ele se numără Germania, Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Grecia, Norvegia, Polonia, Letonia sau Croația, pe lângă o serie de state mai mici care nu fac parte din blocul comunitar, cum ar fi Bosnia și Herțegovina, Belarus sau Turcia.

Autoritățile din România anunțau de asemenea în urmă cu doi ani o posibilă introducere a unei taxe de circa 34 de lei pentru 100 de kilometri care să fie implementată pe autostrada București – Ploiești, însă măsură nu este încă aplicată.

Citeșete și: Vară neobișnuită în taiga: Au fost prognozate temperaturi anormal de ridicate pentru Siberia

loading...

Comments are closed.