Uniunea Europeană va acorda un nou ajutor Ucrainei

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit despre un nou ajutor din partea UE, având în vedere atacurile rusești asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței internaționale organizată la Berlin, dedicată mobilizării sprijinului internațional pentru reconstrucţia pe termen lung a Ucrainei.

Von der Leyen a menționat că „împreună mobilizăm puterea financiară pentru a ajuta Ucraina să supraviețuiască și să se recupereze”, transmite presa ucraineană.

”Aceasta include, desigur, și sprijinul material continuu, având în vedere atacurile sistematice ale Rusiei asupra sistemului energetic ucrainean. Am strâns acum aproximativ 500 de milioane de euro pentru reparații urgente”, a declarat șeful Comisiei Europene.

Potrivit șefei Comisiei Europene, obiectivul UE este de a contribui la descentralizarea sistemului energetic ucrainean și, astfel, la creșterea sustenabilității acestuia.

”În plus, furnizăm alte 1 000 de generatoare pentru producerea urgentă de energie electrică. Iar mii de panouri solare sunt pe cale să ajungă în Ucraina”, a adăugat ea.

Totodată, aceasta a declarat că Uniunea Europeană va aloca Ucrainei un sprijin de 1,9 miliarde de euro în cadrul programului ”Ukraine Facility” în luna iunie.

Total
0
Shares
Total
0
Share