Unul din autorii alertelor cu bombă falsă din Chișinău, a fost identificat

Procuratura Chișinău, Oficiul Buiucani, informează despre identificarea autorului comunicatului mincinos privind prezența unor dispozitive explozibile în incinta unui bloc locativ din sectorul Buiucani al capitalei.

Precizăm că, apelul fals a parvenit în noaptea de 13 iulie 2022, la Serviciul Naţional Unic pentru Apelurile de Urgență 112, fiind comunicat despre prezența unui dispozitiv explozibil în incinta unui bloc locativ din sectorul Buiucani al capitalei, perturbând astfel liniștea locatarilor și determinând intervenirea la fața locului a autorităților de stat competente. În urma cercetării amănunțite a încăperilor blocului locativ nu au fost depistate careva dispozitive explozibile.

Totodată, în rezultatul măsurilor întreprinse de către angajații Inspectoratului General de Poliție în comun cu procurorii, în aceiași zi, a fost identificată persoana care a efectuat apelul fals, care s-a dovedit a fi un bărbat din Nisporeni, în vârstă de 37 ani și care se află la evidența medicului psihiatru.

Persoana dată a fost reținută și în privința ei a fost dispusă efectuarea expertizei psihiatrico-psihologice în condiții de staționar.

Prin urmare, în legătură cu acest fapt, tot la aceiași dată, a fost pornită urmărirea penală în temeiul existenței unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea infracțiunii de comunicare mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism (art.281 din Codul penal).

Pentru comiterea acestei infracțiuni, legea penală prevede pedepse sub formă de amendă (pînă la 42500 lei) , muncă neremunerată în folosul comunității (pînă la 240 ore) sau închisoarea de pînă la 2 ani.

Mai mult, precizăm că, în cadrul percheziției efectuate la domiciliul acestuia a fost depistat și ridicat telefonul de pe care s-a efectuat apelul la serviciul 112.

Acțiunile de urmărire penală sunt în curs de desfășurare, la finalizarea cărora vom reveni cu informații actualizate.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share