Unul din noii judecători de la CC spune că vorbește limba moldovenească: Așa m-a învățat mama și tata

judecatori curtea constitutionala, vladimir turcan, domnica manole, judecatori moldova, alianta acum psrm

Astăzi, cu 54 de voturi au fost votați de Parlament în calitate de judecători la Curtea Constituțională, deputatul de la PSRM, Vladimir Țurcan și fostul candidat la funcția de deputat din partea blocului ACUM, Domnica Manole. În cadrul discuțiilor dinaintea votului, deputații din partea Partidului Democrat au adresat niște întrebări, care au pus în dificultate candidații la funcția de judecător.

Deputatul Vlad Bătrâncea a comentat afilierea politică a celor doi candidați. Acesta a spus că în primul rând sunt cetățeni ai Republicii Moldova, care au dreptul la afiliere politică, iar după ce vor ajunge judecători, aceștia vor renunța la carnetele de partid.

Vlad Cebotari, deputat din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova, a întrebat-o pe Domnica Manole, dacă aceasta, care în calitate de judecător a fost implicată în mai multe scandaluri, inclusiv în declarațiile sale de avere, merită să fie judecător la CC. Manole a răspuns că prin faptul că a stat pe baricade trei ani, își merită funcția, iar faptul că nu a trecut concursul la Guvern și CSM, arată că a fost o procedură democratică.

La rândul său, candidatul Vladimir Țurcan, fiind întrebat de Pavel Filip ce limbă vorbește, a răspuns că limba sa este cea moldovenească, cum l-au învățat părinții, amintind că în anul 1989, el a fost printre cei care au propus ca sintagma de limbă moldovenească în documentele oficiale.

Total
0
Shares
Total
0
Share