Social

Unul din partenerii de afaceri a lui Renato Usatîi a fost reținut de PCCOCS pentru evaziune fiscală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorii PCCOCS și ofiţerii INI l-au reţinut astăzi pe Andrei Gargalîc, un apropiat al interlopului Grigore Caramalac, alias Bulgaru, informează publika.md

Potrivit crimemoldova.com, Gargalîc este omul de încredere al lui Bulgaru și îi gestionează afacerile în Moldova. Dosarul penal pe numele lui Gargalîc a fost pornit în data de 17 august 2017 pentru evaziune fiscală în proporție deosebit de mare, comisă de întreprinderile gestionate de el.

Procurorii au stabilit că în ultimii 10 ani, companiile controlate de Gargalîc în numele lui Bulgaru au prejudiciat bugetul de stat cu aproape 3,8 milioane de lei de la neachitarea impozitului pe venit și cu peste 6,3 milioane de lei din TVA.

Totodată, ancheta presupune că acești bani au fost investiți în construcția unui bloc. PCCOCS și INI efectuează acum percheziții la întreprinderile gestionate de Andrei Gargalîc.

De menţionat este faptul că legăturile „de afaceri” între Gargalîc și Bulgaru datează din momentul fondării întreprinderii SRL „Intervis”, unde aceștea erau cofondatori.

Anul trecut, Andrei Gargalîc a mers personal săl felicite pe Caramalac cu prilejul zilei de naștere.

 

loading...

Write A Comment