Alte știri

Unul dintre participanții la vânătoarea ilegală de mistreți din rezervația „Plaiul Fagului” s-a dovedit a fi polițist

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unul dintre participanții la vânătoarea ilegală de mistreți din Rezervația Naturală de Stat „Plaiul Fagului”, despre care anunța ieri Moldsilva, s-a dovedit a fi un angajat al Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, scrie Deschide.MD.

Conform unor surse ale Deschide.MD, mașina de teren de marca „Jeep” cu care a fost forțată poartă rezervației, este mașina unui angajat al INSP care se află în concediu de îngrijire a copilului. Acesta, împreună cu alte trei persoane, în noapte de 9 spre 10 februarie curent, au agresat paznicul, iar ulterior au pătruns pe teritoriul rezervaţiei și au început vânătoarea de mistreți.

Conform directorului Rezervației Naturale de Stat „Plaiul Fagului” Ştefan Deleanu din cercetările preliminare se cunoaşte că a fost împuşcat un mistreţ şi alţii trei au fost răniţi, iar daunele aduse patrimoniului urmează a fi documentate.

Solicitat telefonic, Ion Mămăligă, șeful Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a MAI, a confirmat informația pentru Deschide.MD și a precizat că în acest caz a fost inițiată o anchetă de serviciu care urmează a fi expediată către Direcția Inspectare Efectiv a IGP.

Totodată, Mămăligă a ținut să menționeze că condamnă vehement acțiunile ilegale cu implicarea angajaților cu statut special ai MAI, indiferent de faptul dacă se află la muncă, sau în afara orelor de serviciu.

Pe cazul dat, de către angajații IP Ungheni au pornit o cauză penală în baza indicilor infracțiunii de vânat ilegal, prevăzute de art. 233 Cod Penal.

loading...

Comments are closed.