Actual

Anunțul lui Ion Ceban despre licitația repetată pentru achiziționarea a 100 de autobuze noi, pentru municipiu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, Primăria Chișinău, a lansat licitația repetată pentru achiziționarea a 100 de autobuze noi, pentru municipiu, informează Telegraph.md, cu referire la anunțul făcut de către Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău.

Potrivit edilului, anunțul despre concurs a fost publicat pe platforma achizitii.md, urmând să fie publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Licitația va dura 35 de zile.

Este a doua oară când municipalitatea lansează concurs internațional pentru achiziționarea unui lot de 100 de autobuze, în vederea îmbunătățirii serviciilor de transport din capitală, în condițiile când rezultatele primei licitații, desfășurate în anul 2020 au fost anulate.

Autobuzele noi trebuie să fie de 12 metri lungime, dotate cu sistem de supraveghere în interior și la exterior, precum și cu sistem de aer condiționat. Clasa ecologică a unităților noi trebuie să fie minim Euro 5.

Conform cerințelor formulate de municipalitate, lotul de autobuze trebuie să fie livrat la Chișinău în termen de 6 luni de la semnarea contratului de achiziție.

Suma prevăzută pentru lotul de 100 de autobuze noi este de 270 milioane lei.

”Totodată, noi trebuie să mergem pe mai multe obținui stabilite de legislație pentru a putea achiziționa autobuze cum ar fi: licitații deschise, achiziții prin negocieri directe. Situația rămâne a fi critică în sănătatea publică, iar cel mai mare focar de răspândire a infecției rămâne transportul public”, a declarat Ceban.

loading...

Comments are closed.