Politică

Vlad Batrîncea va depune un denunț pe numele lui Iurie Reniță. Care este motivul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepreședintele legislativului, Vlad Batrîncea a declarat de la tribuna Parlamentului că va merge mâine la Procuratură pentru a scrie un denunț pe numele lui Iurie Reniță.

Batrîncea îl acuză de faptul că în perioada în care era ambasador, ar fi „curat” contrabanda de țigări în timpul în care Plahotniuc era la guvernare.

”Judecătoria Ciocana examinează cererea procurorilor de a elibera un nou mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc. Brusc au început să sară din nou conservele oligarhice la tribuna Parlamentului cu retorică anti-guvernamentală. Coincidență? Nu, nu credem. Apropo, din gura fostului Ambasador la București, Iurie Reniță, nu miroase a țigări de contrabandă din perioada regimului Plahotniuc? Procuratura ar trebui să-l invite la întrebări despre rolul său în contrabanda cu țigări în România. Voi depune o solicitare oficială pe adresa Procuraturii Generale, pentru a examina acest lucru. Suntem siguri că, alături de procurori, și ofițerii SIS au multe întrebări (și nu doar întrebări) despre gruparea cu care colaborează Reniță. Articolul despre trădarea de Patrie nu a fost încă anulat în Codul Penal. Totul abia începe! Coșmarul vostru vine cu pași rapizi”, a declarat deputatul socialist.

De asemenea, unul din liderii PSRM l-a acuzat pe Reniță că îndeplinește ordinele lui Plahotniuc și distribuie imagini video trucate și falsuri, chiar în ziua în care Procurorul General anunța despre implicarea fostului lider democrat în furtul miliardului.

Citește și: Igor Dodon afirmă că candidatul bun pentru funcția de premier, în cazul demiterii actualului Guvern, este Ion Chicu

loading...

Comments are closed.