Politic

UPDATE | Manifestaţia de protest din scuarul Parlamentului va fi urmată de un marş

Pinterest LinkedIn Tumblr

UPDATE: 13.00 Victor Leancă, președintele Uniunii pensionarilor din Republica Moldova, ”Am ajuns să trăim la limita sărăciei, din vina actualilor guvernanți, care au coalizat împotriva propriului popor. Noi, pensionarii, am înaintat mai multe demersuri Președinției, Parlamentului și Guvernului, cerând să fie întors miliardul furat și să fie anulat votul pentru modificarea sistemului electoral. Am primit răspunsuri formale. Dar nu ne vom opri aici. Vom continua lupta.”

UPDATE: 12.45

Manifestaţia de protest din scuarul Parlamentului va fi urmată de un marş în cadrul căruia rezoluţia adoptată la miting va fi depusă la reprezentanţa UE în RM. Ulterior, protestatarii vor picheta instituţia publică Teleradio-Moldova

UPDATE: 12.20: Sediul Legislativului este păzit de câteva cordoane de polițiști neînarmați.

Manifestanții afișează pancarte cu mesajele ”Nu uninominal, Nu mixt!”,

UPDATE: 12.15

La eveniment participă de asemenea liderii partidelor de opoziție PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase.

Câteva sute de persoane participă la această oră în fața sediului Legislativului, la o acțiune de protest, inițiată de partidele din opoziția extraparlamentară. Aceștia cer anularea modificării sistemului electoral. Cu pancarte și drapele ale Republicii Moldova și Uniunii Europene, oamenii scandează lozinci antiguvernamentale.

loading...

Write A Comment