Actual

UPDATE // Percheziții la un ex-adjunct al Procurorului General suspendat, vizat într-un caz de spălarea banilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție, informează că, pe parcursul zilei de astăzi 07 mai 2022, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul unui fost Adjunct al Procurorului General suspendat, precum şi la domiciliul unui complice al acestuia, vizaţi în cadrul unui dosar de spălarea banilor, săvârşite în proporţii deosebit de mari (art.243 alin.(3) lit.b) din Codul penal).

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul ex-adjunctului Procurorului General suspendat, au fost ridicate documente și înscrisuri de ciornă, 3 telefoane mobile, un bloc de sistem, o agendă personală, alte înscrisuri care indică asupra unor mijloace băneşti în euro, respectiv la complicele acestuia au fost depistate şi ridicate 3 telefoane mobile, 2 sticuri şi o carte de vizită, care urmează să fie analizate şi cercetate în ansamblu cu alte probe administrate în cadrul acestei cauze penale.

Menționăm că, fostul Adjunct al Procurorului General suspendat este suspectat de faptul tăinuirii şi deghizării naturii, originii, dar şi deplasării proprietăţii reale a unui bun imobil, aflat în centrul capitalei, pe care îl deţinea în calitate de beneficiar efectiv.

Mai exact, acesta în perioada anilor 2013-2019 a înregistrat dreptul de proprietate asupra bunului imobil vizat pe numele unei persoane interpuse, în scopul tăinuirii veniturilor ilicite investite în acest bun, care se atribuie la categoria proporţiilor deosebit de mari.

La această etapă a efectuării urmăririi penale pe caz, în privinţa ex-adjunctului Procurorului General suspendat, nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere.

Acesta a fost citat la Procuratura Anticorupţie pentru a i se aduce la cunoştinţă ordonanţa de recunoaştere în calitate de bănuit şi a fi audiat pe marginea circumstanţelor cazului investigat.

Investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

loading...

Comments are closed.