Alte știri

UPDATE // Un avion cu 191 de persoane s-a prăbușit la aterizare, în India: cel puțin 18 morți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un avion Boeing 737 care aparține companiei Air India Express s-a prăbușit la aterizare, vineri în jurul orei locale 19:00, în statul indian Kerala (sud-estul Indiei), relatează BBC. Avionul repatria indieni care rămăseseră blocați în afara țării din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cel puțin 18 oameni au murit în momentul în care un avionul cu 190 de persoane s-au rupt în două la aterizare. Aeronava, un Boeing 737, venea de la Dubai, iar problemele au apărut în momentul în care a atins pista, pe o ploaie torenţială. Nu a mai putut frâna la timp, aşa că a depăşit marginea pistei şi a căzut de pe platoul pe care este situată aceasta, de la zece metri înălţime. Din fericire, nu a fost și un incendiu. Resturile avionului, plus bagajele pasagerilor, s-au împrăștiat pe zeci de metri.

Autoritățile indiene au anunțat că 16 persoane au fost găsite decedate la locul prăbușirii avionului, în orașul Calicut. Salvatorii caută în continuare posibili supraviețuitori.

„Avem cel puțin 89 de persoane, mulți dintre ei cu răni grave, care au ajuns la diferite spitale din oraș. Ambulanțele continuă să vină”, la fața locului, a declarat Sujith Das, un înalt oficial din poliție.

Între timp, apar informații certe despre acest zbor: a fost efectuat la cererea guvernului, pentru repatrierea cetățenilor indieni blocați în alte țări, din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, fuselajul s-a rupt în două, după ce aeronava a căzut în gol aproape 11 metri, la finalul pistei de aterizare.

Autoritățile aeriene au deschis deja o anchetă în acest sens.

Din primele imagini de la fața locului, se pare că avionul s-a rupt în două la aterizarea pe aeroportul Kozhikode, fără să ia foc.

Presa locală relatează că doi pasageri și căpitanul aeronavei au murit, iar cel puțin 35 de persoane au fost rănite. Compania aeriană a precizat că la bord se aflau „174 de pasageri, printre care 10 minori, 2 piloți și 5 membri ai echipajului”.

Un oficial citat de news18.com a declarat că „în continuare căutăm circa 100 de oameni”.

Căutările sunt dificile, din cauza întunericului și a posibilităților de a lumina pista, dar și din cauza ploii torențiale. În India, în această perioadă este vârful sezonului musonic.

Aeronava a depășit pista de aterizare pe aeroportul din sud-estul Indiei, după ce zborul IX-1344 a decolat din Dubai.

Șeful aviației civile indiene a declarat că, după ce avionul a depășit pista de aterizare, a căzut într-o vale și în acel moment s-a rupt în două.

Potrivit flightradar24.com, aeronava a ocolit de câteva ori aeroportul, înainte de aterizare.

În mai 2010, un avion aparținând aceleiași companii s-a prăbușit la Mangalore, tragedie în care au murit 158 de oameni.

 

Citește și: NEWS ALERT // Un avion Air India cu 191 de pasageri la bord s-a rupt în două la aterizare

loading...

Comments are closed.