Social

Urbanist: Pasajele subterane din Chișinău trebuie îngropate, nu modernizate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urbanistul Victor Chironda, a venit pe pagina sa de Facebook cu un mesaj radical în privința pasajelor subterane. Acesta a spus că trecerile ar trebui îngropate, pentru că ar contraveni principiilor moderne de planificare urbană.

Expertul consideră că aceste pasaje subterane sunt reminiscențe periculoase ale dezvoltării urbane focusate pe automobil și trafic. Trimiterea oamenilor sub pămînt pentru a trece strada e o practică care contravine cu principiile moderne de planificare urbană și pune în pericol viețile oamenilor care vor să treacă strada normal, la suprafață.

Drept exemplu, Chironda oferă orașele europene, care sunt iubite de turiști. Acesta spune că majoritatea orașelor au renunțat demult la trecerile pietonale subterane și supraterane. Ele au sens doar acolo unde sunt combinate cu metroul.

Urbanistul a publicat o imagine cu o intersecție din centrul orașului Copenhaga. Sunt doar treceri pentru pietoni clasice, nefiind nevoie de treceri subterane. „Mai devreme sau mai tîrziu, toate trecerile pietonale subterane din Chișinău vor fi astupate. Asta e inevitabil.”

Acesta îndeamnă autoritățile să cheltuie acești bani pentru modernizarea și securizarea trecerilor pietonale obișnuite, fiindcă pe ele mor zeci de oameni în fiecare an.

loading...

Comments are closed.