Social

Urmărire penală pe faptul facilitării trecerii frontierei de stat pentru așa-zisul Ministru de Interne al autoproclamatei republici nistrene

Pinterest LinkedIn Tumblr
Vineri, 18 octombrie 2019, în baza materialelor parvenite de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a dispus pornirea urmăririi penale, în temeiul abuzului de serviciu comis de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră al Aeroportului Internațional Chișinău, atunci când au facilitat trecerea frontierei de stat pentru așa-zisul Ministru de Interne al autoproclamatei republici nistrene, Ruslan Mova și membrii familiei acestuia, în perioada anilor 2017-2019, pe fundalul apariției în presă a informațiilor anterioare privind aceste acțiuni ilegale.
Potrivit legii, dacă vor fi găsite vinovate de către instanța de judecată, persoanele vizate riscă fiecare până la 117.500 lei amendă sau pedeapsă cu închisoarea până la 6 ani. Cauza penală a fost expediată, potrivit competenței, pentru efectuarea urmăririi penale, către Centrul Național Anticorupție.
Amintim că în spațiul public au apărut anterior imagini video cu „Ministerul de Interne” al regiunii secesioniste din stânga Nistrului, Ruslan Mova, cum  traversează punctul de trecere a frontierei la Aeroportul Internațional Chișinău fără a respecta careva formalități, iar angajații Poliției îi acordă sprijin. Imaginile video au fost publicate de portalul SCHEME.

loading...

Comments are closed.