Social

Urmau să vândă droguri în valoare de 300 000 lei, dar au fost prinși de poliție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave ai Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procurorilor din cadrul PCCOCS, au documentat activitatea infracțională a unui grup criminal care cultivau și prelucrau plante de cânepă. 

În urma activităților de investigație demarate în luna iulie-octombrie 2019, de către ofițerii de investigație a Direcției Combaterea Crimelor Grave au fost acumulate informații precum că,  în raionul Cahul membrii unui grup infracțional  au plantat pe mai multe terenuri din raionul Cahul  plante de cânepă cu scopul comercializării ulterioare și obținerii de profit. 

La 6 noiembrie 2019, având informația precum că unul din membrii grupului intenționează să transporte o cantitate de droguri pentru comercializare, ofițerii de investigație în comun cu PCCOCS și cu  suportul BPDS „Fulger”, au efectuat mai multe percheziții la domiciliile figuranților, în urma cărora au fost reținuți doi bărbați  cu vârsta de 29 și  54 de ani,  iar alți figuranți urmează a fi supuși măsurilor de investigație. 

Ca urmare a  perchezițiilor, polițiștii  au depistat și ridicat o armă de foc cu calibrul 12 mm deținută ilegal, 68 cartușe calibrul 12 mm și 22 cartușe cu calibrul 5,6 mm, plante de cânepă uscate, pregătite pentru comercializare, mai multe pungi și saci cu marijuană, în total fiind ridicate  aproximativ 8 kg de marijuană, în urma realizării, aceștia urmau să obțină un profit de peste 300 000 lei. 

În total au fost ridicate aproximativ 8 kg de marijuană, în urma realizării, aceștia urmau să obțină un profit de peste 300 000 lei. 

Ambele persoane au fost reținute pentru 72 de ore. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții  riscă  închisoare  de la 7 la 15 ani.

loading...

Comments are closed.