Alte știri

Ursula von der Leyen a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în alegerile prezidențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din R. Moldova. Președinta Comisiei Europene i-a transmis Maiei Sandu, pe Twitter, că „Uniunea Europeană este pregătită să susțină Moldova”.

„Felicitări Maia Sandu! Victoria dumneavoastră reprezintă un apel clar pentru lupta împotriva corupției și revenirea la respectul pentru statul de drept – calea spre un viitor prosper. Uniunea Europeană este pregătită să sprijine Moldova”, a transmis Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe Twitter.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Maia Sandu, a câștigat detașat turul II alegerilor prezidențiale din R. Moldova. Rezultatele finale prezentate de Comisia Electorală Centrală(CEC) arată că Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon cu o diferență de peste 250 de mii de voturi.

CEC a făcut publice rezultatele finale după prelucrarea tuturor proceselor verbale. Astfel, în turul II, Maia Sandu a acumulat circa peste 943 de mii de voturi, echivalentul la 57.75%, în timp ce pentru Igor Dodon și-au dat votul puțin peste 690 de mii de alegători (42.25%). Respectiv, pentru lidera PAS au votat cu 250 de mii de persoane mai mult decât pentru Igor Dodon.

 

 

loading...

Comments are closed.