Ursula von der Leyen și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, și-a confirmat intenția de a conduce executivul încă cinci ani. Anunțul a fost făcut luni după-amiază, după o întâlnire a partidului său, Uniunea Creștin Democrată (CDU) din Germania, care a susținut oferta ei în unanimitate, scrie Radiomoldova.md

„Lumea de astăzi este complet diferită de cea din 2019. Am trecut prin multe împreună în ultimii cinci ani și cred că aș putea spune că am realizat mai mult decât ne-am putea imagina vreodată. În acești cinci ani, nu doar pasiunea mea pentru Europa a crescut, ci, desigur, și experiența mea despre cât de mult poate realiza această Europă pentru oamenii săi”, a spus ea.

Pentru a asigura un al doilea mandat în funcție, von der Leyen trebuie să fie nominalizată de liderii europeni și confirmată de Parlamentul European într-un vot public.

Prima femeie șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condus blocul într-o perioadă pandemică la nivel mondial și primul conflict major pe pământ european în ultimele decenii. Din toate statele blocului comunitar, doar Ungaria a criticat deschis conducerea ei.

Tot în timpul mandatului ei, la recomandarea Comisiei, liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina în decembrie anul trecut. De asemenea, liderii au acordat Georgiei statutul de țară candidată.

Total
0
Shares
Total
0
Share