Usatîi a anunțat că va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova

În 27 august, de Ziua Independenței, președintele Partidului Nostru și primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a anunțat la o conferință de presă, susținută în municipiul Bălți, despre participarea sa la alegerile prezidențiale din Moldova.

În urmă cu o lună, Usatîi s-a adresat către cetățenii Moldovei cu rugămintea de a-i comunica dacă își doresc să-și înainteze candidatura pentru fotoliul de șef de stat. El i-a rugat pe cei care vor să dea curs solicitării sale, să înscrie câte o adresare video pe telefoanele mobile, iar ulterior să o publice pe rețelele de socializare. În această perioadă, el a primit mii de înregistrări video, mesaje scrise și poze cu hashtag-ul #RenatoUsatîiPreședinte și #РенатоУсатыйПрезидент. Cele mai multe solicitări în susținerea sa au venit anume de la bălțeni.

La ora 21:00 fix, edilul a mers în Piața Vasile Alecsandri din Bălți unde era așteptat de mulțimea de oameni pentru a urmări conferința de presă anunțată anterior. De remarcat că toți cei prezenți la eveniment au respectat cu strictețe distanța socială și celelalte reguli de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

“Vă mulțumesc pentru încredere pe care mi-ați acordat-o și care pentru mine înseamnă foarte mult. Cele mai multe înregistrări video, prin care am fost îndemnat să candidez, le-am primit anume de la bălțeni. Mulțumesc, Bălți! Am spus mereu că voi fi doar slujitorul poporului și voi ocupa acea funcție pe care mi-o vor oferi cetățenii țării.

Susținerea voastră a venit din toate colțurile țării, de la Briceni, Ocnița, Cahul, Basarabeasca, Strășeni, Anenii Noi, Florești, Glodeni, Rîșcani, Drochia, de la baștina mea Fălești, din Găgăuzia, din Capitala țării – Chișinău și din toată diaspora.

Îmi pare rău și vă rog să mă iertați că nu reușesc, pentru că sunteți mulți de tot, să pronunț numele fiecăruia în parte și să strâng mâna fiecăruia. Dar vă mulțumesc din suflet și mă înclin în fața dumneavoastră, a tuturor”, a spus în semn de mulțumire Renato Usatîi.

“Am mai spus și înainte că decizia de a înainta sau nu candidatura mea la funcția de președinte al Moldovei nu trebuie luată la congresul partidului. În spatele unei astfel de decizii își ascund ambițiile personale toți foștii, actualii și viitorii candidați. Decizia trebuie să aparțină poporului. Și astăzi, de Ziua Independenței Republicii Moldova, în numele fiecăruia dintre voi și din numele Dvs., anunț participarea mea la alegerile prezidențiale din Republica Moldova”, a declarat Usatîi

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share