Usatîi, după publicarea Raportului Departamentului de Stat: Corupția în Moldova este ca un cancer, de care trebuie de scăpat prin intervenție chirurgicală!

Corupția în Moldova este ca un cancer, de care trebuie de scăpat prin intervenție chirurgicală! Astfel a comentat președintele “Partidului Nostru”, Renato Usatîi, raportul de țară al Departamentului de Stat al SUA, în care se menționează despre corupția endemică din Republica Moldova.

DOC // Constatările Departamentului de Stat: În Moldova, corupția a rămas endemică, iar legile continuă să fie aplicate în mod selectiv

“Am demascat mereu faptele de corupție, inclusiv “furtul miliardului”, concesionarea Aeroportului, schemele de la “‘Termoelectrica” etc. De mai bine de un an vorbesc despre schemele guvernării la procurarea gazelor naturale, a păcurii, despre contrabandă și multe alte fapte de corupție, cunoscute și de Maia Sandu, dar la care autoritățile nu reacționează. Mă bucur că și Departamentul de Stat al SUA în raportul său anual a constatat existența corupției la nivel înalt în Republica Moldova. Văd acest lucru – corupția, până și partenerii de peste ocean, dar instituțiile de drept și Președinția se fac că nimic nu observă”, scrie Usatîi, într-o postare pe Telegram.

Departamentul de Stat al SUA a publicat raportul de țară pentru anul 2023, în care este analizată situația din Republica Moldova. În document se precizează că în ciuda faptului că guvernul anunță reformarea Justiției și modificarea Legislației, pentru a combate corupția și pentru a crește independența sistemului judiciar “corupția a rămas endemică”.

Total
0
Shares
Total
0
Share