Politic

Usatîi: Grigorișin NU are sprijinul meu și al Partidului Nostru. Știu eu pentru ce el candidează

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi pare să fie supărat pe ex-membrul echipei sale, Nicolae Grigorişin. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute la mijlocul lunii de către fostul primar al municipiului Bălți, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

Mai exact, liderul PN a anunţat că nici el, nici colegii lui de partid nu-l vor susţine pe Grigorișin în cursa pentru Primăria Bălţi. Se întâmplă după ce Nicolae Grigorişin, a decis să candideze independent în scrutinul din 21 noiembrie, în ciuda faptului că anterior Usatîi anunțase că Partidul Nostru nu va înainta vreun candidat la șefia municipiului.

„Eu când mi-am dat demisia am spus că din partea partidului nu va candida nici eu, nici Grigorișin. Au apărut niște momente care eu nu sunt gata acum să le discut în studio care nu-i mai permit ca Grigorișin să fie membrul echipei în continuare(…) Noi am avut o discuție tensionată, una mai puțin tensionată. Eu mi-am expus părerea(…) El poate să facă ce vrea, dar asta să fie clar la toată țara că Grigorișin nu are sprijinul din partea Partidului Nostru. Este o decizie a lui, el visează de când e el să fie primar, știu eu pentru ce el candidează. Eu nu poate să aibă nici suportul echipei noastre, nici a meu personal”, a declarat Renato Usatîi.

În aceeași ordine de idei, Usatîi a ținut să precizeze că nu ar cunoaște dacă Nicolae Grigorișin ar fi decis să adere și reprezinte o altă tabără politică precizând doar că în cea mai scurtă perioadă va merge să discute cu bălțenii despre situația formată în municipiu.

Totodată, liderul PN a dat o apreciere și celorlalți candidați la funcția de primar al orașului Bălți, criticând tactica celor din PAS care ar fi declarat că candidatul Boris Marcoci se bucură de susținerea Guvernului și Parlamentului de la Chișinău

„Este folosirea resursei administrative”, a mai menționat Usatîi.

Amintim că, Nicolai Grigorişin încă nu a fost înregistrat oficial de Comisia Electorală Centrală în cursa pentru alegerile de la Primăria Bălţi. El urmează să prezinte la CEC peste cinci mii de semnături.

Alegerile locale din Bălți vor avea loc la data de 21 noiembrie 2021, după ce Renato Usatîi și-a depus mandatul din cauza eșecului suferit la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Sursa: sinteza.org

loading...

Comments are closed.