Alte știri

USMF a dat start maratonului de vaccinare împotriva COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a dat astăzi start maratonului de vaccinare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student”. Imunizarea se va desfășura non-stop și maratonul va dura până până duminică, ora 21:00.

La demararea maratonului a participat și rectorul Universității de Medicină, Emil Ceban. El a menționat că studenții, elevii ce au deja 18 ani și cadrele didactice sunt așteptați să-și administreze prima doză de vaccin. „Nu va fi refuzat niciun cetățean care are pașaport. Acest maraton este organizat ca să ieșim cât mai repede din pandemie, ca studenții și elevii din instituțiile de învățământ, de la 1 septembrie, fiind vaccinați, să putem relua obișnuit procesul educațional”, a spus Ceban.

La maraton au fost organizate zece puncte de imunizare, unde vor fi disponibile vaccinurile Sinopharm și AstraZeneca. Trei puncte au fost deschise în incinta blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi”, unde va avea loc imunizarea cu serul Sinopharm, iar alte șapte puncte în Complexul Sociocultural Universitar, unde se va inocula AstraZeneca. În procesul de vaccinare, vor fi antrenați medici de familie, asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității academice, cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ.

USMF a anunțat că va asigura și administrarea rapelului. În perioada 11-13 iunie, se va inocula serul Sinopharm, iar în perioada 16-18 iulie, vaccinul AstraZeneca.

loading...

Comments are closed.