Ușor și subtil, PAS s-a transformat într-un PD

Am ezitat câteva zile să abordez acest subiect, ca să-l pot formula la rece, pentru că joi și vineri eram încă plin de nedumerire. Acum că s-au limpezit apele, încep să pun piesele de puzzle la locul lor.

Toate zvonurile privind alianța dintre PAS și PSRM nu le-am comentat pentru că era prea puțin doar faptul că au făcut alianțe în 9 Consilii Raionale. Era prea puțin faptul că în Consiliul Municipal Chișinău, anume fracțiunea PAS a venit către PSRM cu propunerea de a face alianță.

Dar faptul că președintele PAS, Igor Grosu, public a declarat că ar face alianță cu PSRM, mi-a confirmat bănuielile.

Ce m-a nedumerit cel mai mult a fost faptul că Maia Sandu l-a invitat și pe Igor Dodon la Președinție, ca să discute despre parcursul european. Reiterez că la Președinție sunt invitate doar partidele pro-europene, respectiv președinta îi legitimează poziția falsă pro-UE a lui Dodon.

Dar cum rămâne cu “Dodon este un trădător de patrie” (citat închis, Maia Sandu). De ce să inviți la aceeași masă un trădător de patrie, cu 4 dosare penale? De ce să stai la aceeași masă cu unul care ducea documente secrete la Kremlin despre starea sistemului energetic, despre starea armatei naționale, despre situația economică? De ce să vrei să conlucrezi cu un trădător?

Bine că nu a venit. Pe cuvânt că mă ridicam și ieșeam din sală.

Poziția președintei este evidentă: scopul scuză mijloacele. O abordare greșită, și în viață, și în politică. Dar asta e doar părerea mea.

Ușor și subtil, PAS s-a transformat într-un PD.

Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc

Total
0
Shares
Total
0
Share