Usturoiul, minune pentru organism, dar și pericol – când nu ai voie să îl mănânci?

Usturoiul, minune pentru organism, dar și pericol – când nu ai voie să îl mănânci

Oameni din intreaga lume folosesc usturoiul crud ca remediu pentru a trata si preveni multe probleme de sanatate, cum ar fi tensiunea arteriala, colesterolul ridicat, boli de inima coronariene, atac de cord, fluxul sanguin si arteroscleroza. Pot sa va pun o intrebare simpla? Stiti ce este alicina? Alicina este compusul activ gasit in usturoi si poate folosi acelasi mechanism ca si ale medicamentelor in cazul tensiunii arteriale.

Acest mecanism este cunoscut sub numele de inhibatori ECA pentru scaderea tensiunii arteriale. Expertii cred ca usturoiul previne aparitia angiotensinei II-un hormone care ajuta la relaxarea vaselor de sange. Si dupa cum am spus, usturoiul poate fi de ajutor si in cazul colesterolului LDL. Lucru bun este ca multi oameni iubesc usturoiul si il pot consuma in multe feluri. Nu doar adauga o aroma placuta felului preferat de mancare,dar poate fi folosit ca si remediu natural. Nu trebuie sa folositi neaparat usturoi crescut in casa.

Usturoiul este unul dintre cele mai bune alimente pentru stimularea sistemului imunitar. Un studiu recent a constatat faptul ca persoanele care iau zilnic supliment de usturoi reduc riscul racelilor si gripelor cu 63%. Ar trebui sa stiti ca usturoiul este foarte bun in cazul infectiilor Staph persistente. Multi oameni isi fac propriul ulei de usturoi pentru a accelara tratarea infectiilor de la ureche.Ar trebui sa fi-ti foarte atenti la consumul de usturoi si sa luati in considerare moderarea consumului. Atunci cand este consumat crud, usturoiul poate provoca o respiratie urat mirositoare, arsuri la stomac, gaze, greata si un gust picant persistent in gura. Stiati ca usturoiul functioneaza ca un anticoagulant natural?

Este excelent pentru tratarea problemelor de circulatie ,deoarece face mai fluid sangele astfel prevenind formarea cheagurilor de sange ce pot provoca infactul miocardic, tromboza, accidental vascular cerebral etc. Trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand consumati usturoiul impreuna cu medicamente anti-coagulante,deoarece poate creste fluxul de sange si provoaca sangerari inutile. Daca luati orice tipuri de medicamente, nu trebuie sa consumati usturoi. Asigurati-va ca va consultati medicul inainte de a consuma usturoi impreuna cu medicamentele respective. Acesta poate imbunatati uneori efectele medicamentelor, dar poate aduce mai multe probleme decat solutii. Expertii spun ca persoanele cu probleme hepatice nu ar trebui sa consume usturoi.

Usturoiul poate scadea defalcarea ficatului sau chiar poate scadea eficacitatea medicamentelor pentru problemele hepatice. Intr-adevar toate medicamentele, in speciale cele pentru controlul nasterilor, sunt predispuse la unele interactiuni adverse cu usturoiul. Persoanele cu stomacul sensibil nu ar trebui sa consume usturoi. Consumul prea mult de usturoi sau ceapa poate agrava sau irita tractul gastro-intestinal al unei persoane. Usturoiul poate provoca, de asemenea, unele contra-indicatii gastro-intestinale, atunci cand este consumat cu medicamente pentru stomac.

autor: Eva Morari 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share