Social

Utilaj modern pentru cabinetele oftalmologice din Moldova, donat de o fundație din Germania

Pinterest LinkedIn Tumblr

O fundaţie de caritate din Germania a donat utilaj modern de ultimă generaţie cabinetelor oftalmologice din cadrul Institutului Mamei şi Copilului şi Spitalului Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coţaga” din capitală. Medicii spun că astfel de echipamente au fost extrem de necesare, în special pentru tratamentul copiilor născuţi prematur.

Potrivit medicilor, utilajele performante vor permite diagnosticarea corectă şi efectuarea intervenţiilor complicate cu laser, în special la copiii născuți prematur.

„Acest aparat permite determinarea viciilor de refracţie şi indicarea corectă a ochelarilor pentru copii la diferite vârste. Aparatul lampa cu fantă ne dă posibilitate să vizualizăm structurile ocular. Laserul de ultimă generație permite coagularea retinei în cazul copiilor născuți prematur”, a menționat medicul oftalmolog, Corina Magdei.

Reprezentantul fundaţiei de caritate din Germania spune că astfel de donaţii vor fi făcute şi altor instituţii medicale din ţară.

„Am venit în Moldova acum trei ani, am văzut situația în care se aflau secțiile oftalmologice de copii și am hotărât să le ajutăm cu utilajul necesar. Până acum am reușit să asigurăm cu echipamentul necesar și câteva grădinițe de copii cu deficiențe de vedere din Moldova”, a specificat reprezentantul fundației, Gerhard Luttmer.

Valoarea echipamentului medical, donat cabinetului oftalmologic din cadrul Institutului Mamei și Copilului, se ridica la peste 90 de mii de euro.

loading...

Write A Comment