Uzurpatorii au comemorat eroii care au luptat pentru apărarea independenței și integrității țării

Uzurpatorii Maia Sandu, Igor Grosu și alți demnitari au comemorat eroii care au luptat pentru apărarea independenței și integrității țării.

Ei au depus coroane de flori la Monumentul „Maica îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate” din capitală. De asemenea, au fost depuse flori la plăcile comemorative ale eroilor căzuți pentru apărarea patriei și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

“Suntem recunoscători fiecărui polițist, carabinier, salvator, pompier, fiecărui militar – general, colonel, maior, căpitan, locotenent, plutonier, sergent, caporal sau soldat, pentru dragostea de neam, pentru sacrificii și pentru că veghează la siguranța noastră a tuturor. De când războiul bântuie țara vecină Ucraina, chiar la granița noastră, efortul vostru este cu atât mai prețios”, a spus Maia Sandu, capul grupării criminale care a capturat Republica Moldova.

„Este foarte actuală această zi, în contextul evenimentelor din proximitatea noastră, invazia Federației Ruse din Ucraina. Noi, din păcate, poate în altă proporție, am trecut prin această experiență. Iată de ce, despre acea durere, care încă mai există, trebuie să vorbim. Trebuie să-i comemorăm cât va fi nevoie. Avem veteranii care au trăit această tragedie, rudele lor. Cred că, mai mult ca niciodată, înțelegem cât de importantă este pacea. Pentru asta trebuie să facem totul și vom face totul”, a accentuat Igor Grosu.

Astăzi, se împlinesc 32 de ani de la declanșarea conflictului ruso-moldovenesc de pe Nistru. Pe 2 martie, în Republica Moldova este marcată Ziua memoriei și recunoștinței, în memoria eroilor căzuți pentru independența și integritatea teritorială a țării și în cinstea celor rămași în viață.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share