Acel mic boț de drăgălășenie ce îți zâmbește va fi al tău pentru totdeauna. Dar odată cu apariția lui/ei vor veni și o mulțime de schimbări, dar și mai multe responsabilități. Cum să afli dacă ești cu adevărat pregătit de această schimbare? Specialiștii în relații de cuplu și familie ne sfătuiesc să trecem un test din câteva întrebări înainte de a face marele pas spre conceperea unui copil.
1. Ne-am gândit la ce vom face cu acest copil pe lângă faptul că vom vorbi despre cât de minunat și dulce este? Copiii sunt minunați, dar apariția lor necesită un plan stabilit, mai multe planuri. Anașlizați ce veți face pentru a-l îngriji, la ce veți fi gata să renunțați, pentru că nu veți avea tot atît de mult timp liber, unde va dormi micuțul. Discutați cu cuplurile ce sunt deja pregătite pentru un copil, sau care deja îl au.
2. Știți ce fel de părinți veți fi? V-a plăcut să aveți părinți severi sau optați pentru o educație mai relaxată, gen mamă cool? Discutați despre rolurile pe care le veți avea după apariția copilului, delimitați responsabilitățile și faceți o înțelegere în privința acestor fapte.
3. Cum se sfârșesc certurile dintre voi? Dacă certurile se încheie cu uși trântite și veselă spartă, ar trebui să revedeți aceste manifestări de furie. Încercați să vă formați din timp deprinderi de a reglementa certurile în mod calm.
4. Cât de mult râdeți? Dacă o faceți des e foarte bine, pentru că veți avea nevoie de optimism la ora 3 dimineața după ce ați schimbat scutecul, iar copilul încă mai plânge și nu vă lasă să dormiți.
5. Care e starea financiară a familiei? Suma care vă oferă o siguranță financiară diferă pentru fiecare familie, dar ar fi bine să vă uitați împreună peste economiile făcute și să faceți o listă de cheltuieli, apoi să o contrapuneți sumei de care dispuneți. Să creșteți un copil presupune mai multe cheltuieli decât planificați, de aceea trebuie să vă asigurați că rezerva financiară va face față acestor cheltuieli.
6. Vă doriți AMÂNDOI acest copil? Copilul nu e acel gen de dorință pe care unul si-o vrea realizată iar altul se va conforma. Așteptați până când acest lucru va fi dorit și așteptat de ambii parteneri.
7. Veți fi pregătiți pentru schimbările din viața sexuală? Din păcate sexul devine mai rar, dar acest fapt nu este pentru o perioadă mai lungă de timp, și nu este caracteristic pentru fiecare familie. Această pauză este o necesitate biologică, iar pentru unii parteneri poate fi chiar o barieră psihologică pe care va trebui să o depășiți împreună. Asigurați-vă că amândoi sunteți gata să înfruntați aceste încercări, micuțul le merită iar venirea acestuia va răscumpăra orice dificultate sau problemă confruntată!