Social

Vă invităm la o licitație de caritate cu vinuri rare, în susținerea lui Viorel Mardare!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 10 octombrie 2018, la ora 19:00, în sala Imaginarium de la Tekwill (str. Studenților 9/11, UTM), va fi organizat un eveniment de caritate în susținerea regizorului Viorel Mardare, diagnosticat cu o formă rară de cancer și care urmează acum un tratament costisitor în Austria. Pe lângă mai multe activități, aici va fi organizată și o licitație cu vinuri extrem de rare din Moldova, de la câțiva producători și din colecții private. Sunt invitați toți amatorii de vinuri bune, pentru a licita vinuri deosebite, pentru un scop nobil. Iată câteva dintre legendele serii:

Rhein Riesling Late Harvest 2010, Fautor Winery

A fost un vin de excepție în colecția Fautor — recoltă târzie de Riesling de Rhein, de pe colinele din Romanești — una din zonele care pot furniza un Riesling deosebit în Moldova. Ediție limitată, care s-a bucurat de o popularitate deosebită între cunoscătorii de vinuri. Cu un nivel moderat de alcool, aciditate extraordinară și tanin, vinul are un echilibru foarte bun între aceste elemente. Este un adevărat elixir! Are un corp catifelat, elegant, cu o textură netedă, mătăsoasă. S-a păstrat ideal și, pe semne, are potențial artistic în față. Exact ca Viorel!

„Este, cu siguranță un mare vin al Moldovei, iar ratingul de ansamblu spune la fel: 90,7 puncte, printre cele mai bune vinuri pe care le-am gustat până acum”, notează WineStatistics.com.

vinuri moldova, cricova, milestii mici, muscat, merlot

Taraboste 2009 Pur Aristocratic, 3 litri, Chateau Vartely

Un vin mare, la propriu și figurat, ca și talentul regizorului Mardare. Îmbuteliat într-o sticlă Double Magnum de 3l. Vinul a fost păstrat în condiții ideale, în colecția privată la Chateau Vartely, fiind unul din ultimele exemplare disponibile. Cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, de pe podgoriile Bugeac din sudul Republicii Moldova, maturat 18 luni în butoaie noi de stejar francez.

2009 a fost excepțional pentru vinurile roșii din Republica Moldova, iar Taraboste este un flagman în acest sens. O adevărată legendă vie pentru cunoscătorii de vinuri!

vin Taraboste 2009 Pur Aristocratic, 3 litri, Chateau VartelyContinuare pe finewine.md

loading...

Comments are closed.