Alte știri

Vaccinul anti-COVID este gata! De ce nu poate fi folosit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Centrul OncoGen din Timişoara, împreună cu Institutul Cantacuzino din București, au primit o finanțare de 3,5 milioane de lei pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva SARS-COV2.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cercetătorii din Banat susțin că au găsit deja formula pentru compusul vaccinului. După ce acesta va fi verificat in-vitro, vor începe testările – mai întâi pe animale, iar apoi pe oameni.

Asta face ca România să fie una dintre puţinele ţări care are în lucru un astfel de ser, iar dacă totul decurge bine, peste un an am putea avea vaccinul pe piață.

Proiectul este un parteneriat între cele două centre de cercetare şi trebuie implementant în următoarele 18 luni. Timp suficient, spun cercetătorii, ca să îşi desfăşoare toate studiile şi să facă testele necesare pentru crearea unui vaccin împotriva coronavirusului.

Dr. Virgil Păunescu, Centrul OncoGen: “Vom începe în paralel cu demersurile pe experimente pe animale, pentru că agenţia medicamentului europeană a permis desfăşurarea de studii în paralel studii pe uman în paralel cu cele pe animale. Vaccinul e gata şi acum, dar vaccinul ca atare trebuie să treacă prin 3 faze.”

Sursa: Stirileprotv.ro

Citește și: Anthony Fauci: Un tratament pentru COVID-19 ar putea apărea înaintea unui vaccin

loading...

Comments are closed.