Alte știri

Vaccinul anti-COVID Johnson & Johnson a fost autorizat şi poate fi folosit în statele UE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat joi vaccinul împotriva Covid-19 al laboratorului american Johnson & Johnson.

Produsul necesită administrarea unei singure doze.

Acest vaccin devine al patrulea vaccin anti-Covid-19 autorizat în UE, alături de cele de la Moderna, AstraZeneca şi parteneriatul Pfizer/ BioNTech.

Studiile clinice au arătat o protecție efectivă de 66% în prevenirea oricăror forme de îmbolnăvire de la cele moderate, până la cele severe.

Însă vaccinul a dovedit o eficiență mai mare, de 85%, când vine vorba de prevenirea spitalizărilor și a deceselor asociate cu infecția.

Serul a fost dezvoltat de compania belgiană Janssen, deținută de gigantul farma Johnson & Johnson. Tehnologia este clasică, așa-numitul “vector viral” – adică folosește fragmente dintr-un virus diferit, inactivat, pentru a transmite instrucțiunile adevăratului virus periculos, cel care provoacă boala Covid-19.

Bahrain a devenit prima ţară din lume care autorizează vaccinul cu o singură doză al Johnson & Johnson pentru uz de urgenţă.

Africa de Sud a început administrarea vaccinului J&J pentru personalul medical pe când era încă în teste. Ţara în care varianta virusului creează un nou val de infecţii, a trecut la vaccinul J&J de la AstraZeneca după un studiu care a sugerat că nu a reuşit să prevină îmbolnăvirea cu Covid cauzată de varianta mai contagioasă.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.