Alte știri

Vaccinul pe care Moldova l-ar putea primi din România are ”un număr neobișnuit de mare de posibile reacții alergice”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vaccinul pe care Moldova l-ar putea primi din România, sub formă de donație, are un număr neobișnuit de mare de posibile reacții alergice, scrie presa din țara vecină, cu referire la Reuters, surse citate și de Telegraph.md

Citește și: EXCLUSIV // Adevărul de ce Maia Sandu a mers la Kiev cu microbuzul. Răspunsul Președinției care i-a dat peste cap toată campania de PR

Potrivit alephnews.ro, parte a grupului de presă Mediafax, compania americană de biotehnologie Moderna a anunțat marți că a primit informații de la departamentul pentru sănătate din California, cum că mai mulți oameni sunt tratați la un centru din San Diego pentru posibile reacții alergice la vaccinul său pentru Covid-19 dintr-un anumit lot.

Comentariile companiei au venit după ce un epidemiolog important din California a emis duminică un comunicat prin care recomandă oprirea vaccinarilor din lotul 41L20A, din cauza posibilelor reacții alergice care sunt investigate.

„A fost raportat un număr neobișnuit de mare de posibile reacții alergice pentru acest lot de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puțin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

Un total de 307.300 de doze de vaccin din lotul respectiv rămân depozitate, dintr-un total de 1.272.200 de doze produse.

Amintim că europarlamentarul roman, Siegfried Mureșan, a declarat că primele doze de vaccin din cele 200 de mii, promise Republicii Moldova de președintele României, Klaus Iohannis, ar putea ajunge la Chișinău chiar în această săptămână, fiind vorba de vaccinurile produse de firma Moderna. Într-un interviu cu TVR Moldova, citat de Radio Europa Liberă, Mureșan a precizat că spre deosebire de vaccinul Pfizer/BioNTech, vaccinul de la Moderan – care tocmai a sosit în România – este mai ușor de stocat și respective, de distribuit.

„Guvernul României este pregătit să doneze Republicii Moldova, de îndată ce se vor finaliza toate formalitățile, primele doze. Eu cred că vor veni chiar în această săptămână”, a spus Siegfried Mureșan, citat de presa de la Chișinău.

loading...

Comments are closed.