Alte știri

Vadim Crasnoselschi ar putea fugi în România împreună cu soția lui româncă

Pinterest LinkedIn Tumblr

După dispariția misterioasă a lui Șevciuc, Vadim Crasnoselschi poate fi următorul separatist fugar din stânga Nistrului, iar principala lui destinație ar putea fi România, acolo unde o să-și întregească familia împreună cu soția lui româncă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Or, după cum s-a aflat în presa de la Chișinău, dar și în presa de opoziție de la Tiraspol, soția actualului ”lider” al regiunii din stânga Nistrului a obținut cetățenia română și se bucură de actele eliberate de București. Ea a depus în acest sens un dosar cu documente, prin care a demonstrat că bunicii și/sau părinții ei s-au născut români și au rămas fără cetățenia României Mari împotriva voinței lor.

Dosarul pentru redobândirea cetățeniei române a fost depus în anul 2013, numărul de ordine fiind 51370/2013.

Potrivit unui forum din regiunea transnistreană, soția actualului președinte al ”PMR” a primit cetățenia în anul 2015, iar numele Svetlana Crasnoselscaia apare expres în ordinul nr. 955P din 23.10.2015.

Ordinul prin care Crasnoselscaia Svetlana și-a redobândit cetățenia română
Ordinul prin care Crasnoselscaia Svetlana și-a redobândit cetățenia română

Totuși, unii mai separatiști de fire au menționat că poate fi o altă persoană, că în Moldova ar exista și o altă Svetlana Crasnoselscaia. Însă acest mit este desființat cu datele publice oferite de către autoritățile de la Chișinău, care ne informează că pe teritoriul țării noastre există doar o singură persoană cu nume dat, iar în privința acesteia au fost emise și documente de stare civilă, buletin moldovenesc și pașaport de călătorie – toate fiind anexate la dosarul privind redobândirea cetățeniei române.

Potrivit datelor Agenției Servicii Publice, în Republica Moldova există o singură persoană cu numele Crasnoselscaia Svetlana
Potrivit datelor Agenției Servicii Publice, în Republica Moldova există o singură persoană cu numele Crasnoselscaia Svetlana

Așadar, tânărul ”lider” separatist de peste Nistru are o soție româncă, o europeană, o iubitoare a României și o fire luptătoare care și-a redobândit cetățenia pierdută de către bunicii și/sau străbunicii ei, care s-au născut și au trăit pe vremea României Mari.

Vadim Crasnoselschi este separatist, dar cu România în casă și în suflet
Vadim Crasnoselschi este separatist, dar cu România în casă și în suflet

Această situație ar trebui să-l jeneze pe Vadim Crasnoselschi, ba chiar să-i închidă și gura, din când în când, mai ales atunci când iese pe la microfoane și începe să atace conducerea de vârf a Republicii Moldova.

Apropo, eu susțin inițiativa lui Bilețchi privind retragerea cetățeniei soției separatistului de la Tiraspol. Să și-o păstreze pe cea a Rusiei, pentru acces liber în Rostov-pe-Don.

Autor: Corneliu Gandrabur, gandrabur.md

 

loading...

Comments are closed.